facebooktwitteryoutube

ΙΟΣ-ΑΝΑΦΗ

ENΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΝΙΟ-ΑΝΑΦΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αναχώρηση στις 7.00 π.μ από το λιμάνι του Πειραιά για Ίο με το TERAJET.Το ραντεβού μας θα είναι στις 6.30 έξω από το πλοίο. Άφιξη στις 11.05 στο λιμάνι της Ιου και τακτοποίηση στα καταλύματα. Ελεύθερος χρόνος .

Το απόγευμα θα πεζοπορήσουμε από το Λιμάνι για την Άγ. Ειρήνη  και την παραλία Βαλμάς μπάνιο προαιρετικά Η διαδρομή είναι 1.6 χιλιομ  με επιστροφή

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

 Το πρωί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα από τους Προιστορικούς , Αρχαικούς, Ελληνιστικούς και ρωμαικούς χρόνους.

 Στην συνέχεια η α ομάδα θα  μεταβεί  με το λεωφορείο στο Μυλοπότα Από εκεί θα πεζοπορήσει για παραλία Σαπουνόχωμα, παραλία Κλήμα . Σύνολο με επιστροφή 7.4 χιλιόμ Ω.Π 3 .Δυνατότητα μπάνιου στις παραλίες.

Εναλλακτικά η β  ομάδα μπορεί με το  λεωφορείο να μεταβεί στον Μαγγανάρι για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή .

ΚΥΡΙΑΚΗ 26  ΙΟΥΛΙΟΥ

Το πρωί η α ομάδα θα πεζοπορήσει  για Χώρα Αγ. Σπυρίδωνα, Αγ Προκόπη , ανεμογεννήτριες, Αγ Ανάργυροι  και θα καταλήξει στην παραλία Θεοδότη . Η διαδρομή είναι 7.4 χιλιόμ Εκεί μπορούν να επισκεφθούν τα ερείπια του ρωμαικού υδραγωγείου και τον ναό της Αγ .Θεοδότης 16 αιών πού είναι κτισμένος πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού.( μπάνιο) και με το λεωφορείο επιστροφή . Η β ομάδα ελεύθερο πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το πρωί η α ομάδα θα πεζοπορήσει για Χώρα , Κάμπος λόφος Σκάρκου όπου έχει αποκαλυφθεί προιστορικός οικισμός ο οποίος άκμασε κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού και καταστράφηκε πιθανότατα με ην έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

Η διαδρομή συνεχίζεται προαιρετικά στον Επάνω Κάμπο στο ξωκκλήσι του Αγ Γιάννη και στον Προφήτη Ηλία.  Ω.Π 2-3 ΥΔ 450μ.  Έπειτα  με το λεωφορείο θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε τον τάφο του Ομήρου και επιστροφή.

 Η β ομάδα μπορεί να μεταβεί  με το λεωφορείο στην θέση Πλακωτός για να  επισκεφθεί  τον τάφο του Ομήρου στην συνέχεια μπάνιο στο Μυλοπότα.

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το πρωί με το λεωφορείο θα επισκεφθούμε το σύγχρονο υπαίθριο θέατρο <> κατασκευασμένο με ντόπια πέτρα και μάρμαρο σε εξαιρετική θέση με υπέροχη θέα στο πέλαγος στο λιμάνι και στον Μυλοπότα.  Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ίου και τέλος θα επισκεφθούμε το  τυροκομείο Νιώτικο και επιστροφή στη χώρα.Το απόγευμα θα πεζοπορήσουμε προς Γυαλό , παραλία Κουμπάρα ,φάρος και επιστροφή μήκος διαδρομής 2.4 χιλιομ. Μπάνιο προαιρετικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το πρωί επίσκεψη στα ερείπια του  μεσαιωνικού κάστρου  του 14 αιώνα στην κορυφή του λόφου της Χώρας θα επισκεφθούμε την Παναγία της Γκρεμιώτισσα  18 αιώνα η οποία βρίσκεται σε εξαιρετική θέση με θέα στο πέλαγος και στην Σίκινο. Ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι το βράδυ. Στις 00.25 θα αναχωρήσουμε για Ανάφη.

 

IMFJ_anafi_02.jpg

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στις 00.25 θα αναχωρήσουμε για Ανάφη με το καράβι BLUE STAR PATMOS άφιξη στην Ανάφη στις  02.50 και τακτοποίηση στα καταλύματα  που βρίσκονται στη Χώρα. Το πρωινό ελεύθερο.  Μπορούμε να επισκεφθούμε  την αρχαιολογική συλλογή η οποία βρίσκεται σε αίθουσα δίπλα στην κοινότητα της Ανάφης.

Το απόγευμα θα πεζοπορήσουμε από την  Χώρα, θα κατέβουμε στον Αγ. Νικόλαο θα συνεχίσουμε για το Κλεισίδι (ήταν ό κύριος δρόμος επικοινωνίας μεταξύ του λιμανιού και Χώρας )μπάνιο προαιρετικά και θα επιστρέψουμε στην Χώρα από άλλο μονοπάτι. Κυκλική διαδρομή. Ω.Π 1.30 , ΥΔ 220μ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το πρωί θα μεταβούμε όλοι  με το λεωφορείο στην Μονή Καλαμιώτισσας (Κάτω) κτισμένη στο λαιμό της χερσονήσου του Κάλαμου που έχει πλάτος 800μ και είναι αφιερωμένη στη Ζωοδόχο Πηγή. Σήμερα σώζεται  το καθολικό του μοναστηριού ενώ γύρω από την εκκλησία υπάρχουν ερείπια του Απόλλωνα Αναφαίου η Αιγλήτη Η β ομάδα   θα πεζοπορήσει από μονοπάτι για μπάνιο  στην παραλία  Πρασιές και  θα επιστρέψει με το λεωφορείο στην Χώρα.

Η α ομάδα  θα πεζοπορήσει  σε ανηφορικό μονοπάτι για την Πάνω Καλαμιώτισσα  η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 18 αιώνα θέση κατεστραμμένου οχυρού – παρατηρητηρίου του Μεσαίωνα. Η διαδρομή με μεγάλες κλίσεις αναρριχάται ελικοειδώς πάνω σε γκρεμούς για να κερδίσει τα 400μ υψομετρική διαφορά. Η θέα από την κορυφή είναι καθηλωτική καθώς ο βράχος του Κάλαμου γκρεμίζεται κάθετα στην θάλασσα. Θεωρείται ο μεγαλύτερος μονόλιθος στη Μεσόγειο μετά τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μήκος διαδρομής 5 χιλιομ .ΥΔ 450μ Ω.Π 3  Θα συνεχίσει για την παραλία Πρασιές για μπάνιο και με το λεωφορείο θα επιστρέψει στην Χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 Το πρωί θα μεταβούμε όλοι  με το λεωφορείο στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Κάτω Καλαμιώτισσα) και από εκεί θα πεζοπορήσουμε στο αρχαίο μονοπάτι (Ιερά Οδός) και  θα φθάσουμε στο εκκλησάκι του Αγ Μάμμα. Θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε την Αρχαία πόλη  της Ανάφης, η οποία βρίσκεται στην θέση Καστέλι. Εκεί η β ομάδα θα μεταβεί με το λεωφορείο στην παραλία Ρούκουνα για μπάνιο.

 Η α ομάδα θα συνεχίσει την πεζοπορία  για  το εκκλησάκι  της Παναγίας Δοκάρι(δίπλα στο οποίο διατηρείται ακόμα ρωμαική σαρκοφάγος) και το αρχαίο λιμάνι Καταλυμάτσα. ΩΠ3 ΥΔ κατάβαση 315 μ. Τέλος θα φθάσει στην παραλία Ρούκουνα για μπάνιο. Επιστροφή στην Χώρα με το λεωφορείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το πρωί  η α ομάδα θα πεζοπορήσει από Χώρα για Σταυρό, Παναγία Βουβών ,Δράπανο,Αγ . Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και θα καταλήξουμε στο Λιβόσκοπο για μπάνιο. ΩΠ 3 . Μήκος διαδρομής  6.8 χιλιομ . Επιστροφή με αγροτικά μέσω χωματόδρομου μέχρι την τοποθεσία Παναγία των Αξίνων όπου με το λεωφορείο θα μεταβεί στην Χώρα. Η β ομάδα ημέρα ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αναχώρηση για Πειραιά στις 04.00π.μ  με το καράβι BLUE STAR PATMOS και άφιξη στον Πειραιά στις 14.45 μ.μ

Αρχηγοί Παπαγεωργίου Γιώργος 6932215512 – Τσιρταβή Αθανασία   6936732069

Δηλώσεις συμμετοχής  2105224924-6957818001

Προκαταβολή 120 ευρώ στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Πειραιώς αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχριτις 2- 7 -2020

Κόστος εκδρομής : 450 ευρώ τα μέλη,470 ευρώ τα μη μέλη σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου 210 ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένα καθίσματα

Επίσης  μόνο  για 10  άτομα   καμπίνες δίκλινες εξωτερικές  για την επιστροφή στον Πειραιά με επιπλέον 20 ευρώ το άτομα  . θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχεία στην Ίο και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ανάφη

 ΄Όλα τα δωμάτια έχουν ψυγείο

Μεταφορά από το λιμάνι στα καταλύματα στην άφιξη και στην αναχώρηση.

Δεν περιλαμβάνονται:

 Οι μετακινήσεις μέσα στα νησιά

 Το πρωινό

Tags: