facebooktwitteryoutube

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Αναχώρηση στις 8.30 από το Δημαρχείο Ηλιούπολης για τον Αυλώνα με ενδιάμεσες στάσεις στην Ομόνοια και το Χαϊδάρι.

 Η εξόρμηση γίνεται σε συνεργασία με τους <>

Α ομάδα θα  επισκεφθεί  το Μουσείο Ζυγομαλά στον Αυλώνα. Εκεί θα ξεναγηθεί από την Διευθύντρια του Μουσείου Κ Κρεμού

             

 4.jpg

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1937 με πρωτοβουλία της Λουκίας Ζυγομαλά (1866-1947) και λειτούργησε εξαρχής στον εκθεσιακό χώρο που προστέθηκε γι αυτόν το σκοπό στην εξοχική κατοικία της οικογενείας Ζυγομαλά. Τα εγκαίνια του Μουσείου έγιναν τον Ιούλιο του 1991. Το Μουσείο διοικείται από Επιτροπή και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Λαϊκού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δημιουργήθηκαν από ειδική ομάδα εργασίας πέντε εκθετικές επιφάνειες μέσα σε τρεις αυτόνομες προθήκες, όπου η ταυτόχρονη συνύπαρξη αυθεντικού εξαρτήματος της παραδοσιακής φορεσιάς, πλαισιωμένων σχεδίων και δειγμάτων και νεωτέρων κεντημάτων που φέρουν πλέον το μοτίβο ειδικά τροποποιημένο, μιλά σαφέστατα για τα στάδια αναπαραγωγής. Σε κάθε επιφάνεια παρουσιάζεται ένα μόνο μοτίβο και οι παραλλαγές του. Σε δύο ακόμα προθήκες εκτίθενται πολλά κεντήματα των σχολών.

 _.jpg         _2.jpg

 Σε χαμηλό βάθρο, στo βάθος του εκθεσιακού χώρου, η παρουσίαση υλικών τεκμηρίων συναφών με τη λειτουργία των σχολών, όπως του λογότυπου της εταιρείας, της σφραγίδας τετραδίων παραγγελιών, βιβλίων εσόδων-εξόδων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (ένα είδος copyright) για τα σχέδια της εποχής, εργαλείων της κεντητικής τέχνης (στάμπα, τελάρο) παραπέμπει τον επισκέπτη στο χώρο και το χρόνο της δραστηριότητας της κοινοπραξίας.

Σε δεύτερο βάθρο, στην κάθετη προέκταση του εκθεσιακού χώρου, εκτίθενται τα τρισδιάστατα αντικείμενα, όπως έπιπλα με κεντητές στόφες, αμπαζούρ κ.ά. Σε μια συμβολική αναπαράσταση του περιπτέρου της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Έκθεση Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού, το 1925, προβάλλονται τα είδη που διακρίθηκαν και απέσπασαν βραβεία.

Στο χώρο της καθεαυτής κατοικίας στήθηκαν επιλεγμένα κομμάτια της οικοσκευής, μικροαντικείμενα, οικογενειακές φωτογραφίες και πορτραίτα, σε μία προσπάθεια παρουσίασης της κατοικίας μέσα στην οποία έζησε περισσότερα από 20 χρόνια η "καλή κυρά της Αυλώνας".

 Στην συνέχεια θα  επισκεφθεί το Αρχαιολογικό  Μουσείο της Τανάγρας το οποίο περιλαμβάνει:

 .jpg

Αύλειος χώρος : έκθεση των αντιπροσωπευτικών επιτύμβιων στηλών από τα νεκροταφεία της Αρχαίας Τανάγρας

Προθάλαμος : ιστορία και τοπογραφία της αρχαίας Τανάγρας, μύθοι και λατρείες της πόλης. Ιστορικό των ανασκαφών.

Αίθουσα Προϊστορικών χρόνων - Αίθουσα Αρχαϊκών χρόνων

Αίθουσα Κλασικών Χρόνων  Διάδρομος : συλλογή μικρών γλυπτών κλασικών και ελληνιστικών χρόνων

 2.jpg

Αίθουσα Ελληνιστικών Χρόνων  -Αίθουσα Ρωμαϊκών Χρόνων

 

 _.JPG

 

Η β ομάδα θα  πεζοπορήσει από την διασταύρωση για την  Μονή Στουδίου  προς το Βούντημα και την Αγ Μαρίνα και επιστροφή Ω.Π  4 Η διαδρομή είναι σε καταπράσινο τοπίο και το εκκλησάκι της Αγ Μαρίνας σε εντυπωσιακή θέση πάνω σε βράχο

Αρχηγός πεζοπορίας Παπαγεωργίου Γιώργος

 

 _2.jpg

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 210 5224924- 6957818001-6907744771

Εξοπλισμός: αθλητικά η ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο, , μπατόν,  μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), ξηρά τροφή, νερό.

Κόστος εκδρομής   : 1Ο ευρώ τα μέλη, 12 ευρώ τα μη μέλη .

Άνεργοι, φοιτητές και νέοι κάτω των 25 ετών  8 ευρώ με κατάθεση  στο λογαριασμό του συλλόγου  στην τράπεζα Πειραιώς  αριθ.  5066-070982-560   IBAN GR 40 0172 0660 0050 6607 0982-560  μέχρι τις  23-11-2018

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ και θέλετε να μεταφέρετε τα χρήματα με το e-banking παρακαλούμε  να επιβαρύνεστε μόνο για τα έξοδα της τράπεζας σας.

 

Tags: